Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Foto: KNVB Media
Naar aanleiding van het artikel in dagblad Trouw met de titel Keepen op kunstgras mogelijk schadelijk (d.d. 14 oktober) over de gezondheidsrisicos van rubbergranulaat dat gebruikt wordt als ondergrond in het kunstgras in de Verenigde Staten, hecht de KNVB er waarde aan om te benadrukken dat iedereen op de kunstgrasvelden in Nederland op een gezonde en veilige wijze kan voetballen.
In 2008 is in opdracht van Vereniging Band en Milieu, Vereniging VACO , KNVB en NOC*NSF door onderzoeksbureau Intron onderzoek gedaan naar de gezondheidsaspecten van de rubberen korrels (rubbergranulaat) op de Nederlandse kunstgrasvelden. Op basis van diverse literatuurstudies, laboratoriumexperimenten en metingen op bestaande kunstgrasvelden in Nederland komt naar voren dat het rubbergranulaat in kunstgrasvelden geen risico vormt voor de gezondheid van de spelers. Dit geldt zowel bij het inslikken, huidcontact (bijv. slidings) en het inademen van de lucht boven de rubberen korrels. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) concludeerde eerder ook al dat er geen gevaar bestaat voor de gezondheid van sporters. Dit betekent dat in Nederland zowel voetballers als keepers op een veilige en gezonde wijze op kunstgras kunnen voetballen.
Op dit moment liggen er in Nederland ruim 1500 kunstgrasvelden, waarop iedere week veel trainingen en voetbalwedstrijden worden gespeeld. Die voetbalvelden moeten voldoen aan alle reglementaire en speltechnische eisen van de KNVB en NOC*NSF en de normen van het Bouwstoffenbesluit en het Besluit Bodemkwaliteit. Voor de zogenoemde infill kan er gebruikt worden gemaakt van rubberen korrels, maar is geen verplichting van de KNVB. De rubberen korrels in de kunstgrasvelden zorgen er mede voor dat de sporttechnische eigenschappen behaald worden en dat de voetballers op een plezierige wijze kunnen voetballen.