Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Tijdens het webinar werd gesproken de verschillende financiële compensatieregelingen voor sportclubs. - Foto: KNVB Media
Om vrijwilligers ook in deze periode betrokken te blijven houden bij de vereniging organiseren we de komende periode weer een aantal interessante webinars. Op maandagavond 7 december zonden we het webinar uit over financiële compensatieregelingen en de BOSA-regeling.
Vanwege het coronavirus heeft de overheid de afgelopen tijd diverse financiële regelingen bekendgemaakt. Sommige van deze regelingen zijn specifiek ter ondersteuning van de amateursport, anderen zijn meer algemene regelingen waar ook amateurverenigingen gebruik van kunnen maken. Het aanvragen van een financiële regeling vanuit de overheid blijkt in de praktijk echter soms best complex. Ben Moonen, specialist van Sportsubsidie.nl, besprak in dit webinar daarom stap-voor-stap de diverse overheidsregelingen waar amateurverenigingen gebruik van kunnen maken en de wijze waarop je deze kan aanvragen.
Terugkijken
Kijk het webinar hier terug.
Tijdens de uitzending konden kijkers ook vragen stellen. Vanwege de grote belangstelling zijn niet alle vragen behandeld in de uitzending. De antwoorden op de vragen die niet aan bod zijn gekomen tijdens de uitzending zijn hieronder terug te vinden.
Vragen over de compensatieregelingen
Nee. De kosten van vrijwilligers kunnen niet opgevoerd worden.
Ja. Het advies is om deze inkomsten toe te rekenen aan de periode van 3 maanden waarover een tegemoetkoming wordt gevraagd. Neem daarvoor de bedragen op jaarbasis en deel deze door 4.
Bij NOW heb je de plicht om de werknemers van de club te stimuleren om zich bij te scholen of om te scholen, zodat zij zich kunnen aanpassen aan de nieuwe economische situatie. Hiervoor moet bij de NOW-aanvraag een verklaring worden afgelegd. Als de club een aanvraag doet voor bedrijfseconomisch ontslag, dan geldt er een inspanningsplicht om de werknemers te begeleiden naar ander werk.
Het is niet mogelijk om voor dezelfde periode van 3 maanden zowel de TVL als de TASO aan te vragen. Enig voorbehoud is dat de details van de TASO III nog niet bekend zijn.
Nee, die geldt alleen voor organisaties die beschikken over de juiste SBI-code voor horeca-ondernemers (SBI: 56.10.1 of 56.10.2).
Bij de TVL geldt dat de vaste lasten worden uitgerekend op basis van de volgende formule: 34% x de normale omzet over de aanvraagperiode. Bij de TASO geldt (waarschijnlijk) dat vaste lasten kosten zijn van gas/water/licht, belastingen en heffingen, hypotheeklasten en personeelskosten (onder aftrek van eventuele NOW-subsidie). De huurkosten vallen niet onder de vaste lasten.
Ja. Zolang het niet dezelfde periode betreft is dat geen probleem.
De NOW-regeling geldt voor alle werknemers die op de loonlijst staan en voor wie de club sociale premies betaalt. Hieronder vallen zowel werknemers met een vast als een flexibel contract, zoals een oproep- of nul-urencontract. Een zzp-er valt hier niet onder.
Onder voorbehoud van de definitieve regeling: de verwachting is dat personeelskosten waarvoor geen NOW is aangevraagd, onderdeel zijn van de vaste lasten.
Ja dat mag, zolang het een andere periode betreft. Het is niet mogelijk om voor dezelfde periode van 3 maanden zowel de TVL als de TASO aan te vragen.
Dat is helaas niet mogelijk.
Bij NOW en TVL geldt dat giften in beginsel meetellen in de omzet. Het gaat echter wel om de 'normale' omzet, dus het is raadzaam om een incidentele gift niet mee te tellen.
Het advies is om deze inkomsten toe te rekenen aan de periode van 3 maanden waarover een tegemoetkoming wordt gevraagd. Neem daarvoor de bedragen op jaarbasis en deel deze door 4.
De verwachting is dat er vanaf eind januari/begin februari TASO aangevraagd kan worden voor het vierde kwartaal 2020.
Vragen over de BOSA
Nee, alleen de kosten in het kader van aanleg en onderhoud van sportaccommodaties en -materialen zijn subsiabel. De kosten die je moet maken om de subsidie aan te vragen, zijn niet subsidiabel.
Voor dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de subsidiepercentages in het kader van de BOSA-regeling gaan veranderen. Als de regeling op onderdelen gewijzigd wordt, dan wordt dat medio december in de Staatscourant gepubliceerd. We zullen eventuele aanpassingen op de website van de KNVB publiceren.
Bij de BOSA geldt dat alleen subsidie aangevraagd kan worden voor kosten van activiteiten tot maximaal 12 maanden terug. Onderhoud dat in 2019 is uitgevoerd, is dus te lang geleden.
Bij een BOSA-aanvraag met terugwerkende kracht (over reeds gemaakte kosten) geldt dat subsidie kan worden aangevraagd voor kosten van activiteiten tot maximaal 12 maanden terug. Bij een aanvraag vooraf (de kosten moeten nog gemaakt worden) geldt dat de projectperiode maximaal 3 jaar is.
Het minimaal toe te kennen subsidiebedrag is 5.000 euro (uitgaande van 20% subsidie is het benodigde investeringsbedrag dan 25.000 euro). Bij een aanvraag vooraf (op basis van offertes) geldt zelfs een minimal subsidiebedrag van 25.000 euro.
Alleen de maatregelen die op de zogenaamde maatregellijst staan, worden voor 30% gesubsidieerd. Overige kosten worden tegen 20% gesubsidieerd.
Bij een BOSA-aanvraag met terugwerkende kracht (over reeds gemaakte kosten) geldt dat subsidie kan worden aangevraagd voor kosten van activiteiten tot maximaal 12 maanden terug. Het subsidiebedrag moet minimaal 5.000 euro zijn.