Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Met elkaar werken aan verenigingen voor de toekomst. - Foto: KNVB Media
NSVV uit Numansdorp was maandag 6 maart gastheer van een bijeenkomst met als onderwerp 'Verenigen voor de toekomst'. In het clubhuis van NSVV waren zo'n veertig bestuurders, gemeenteambtenaren en een wethouder uit de Hoeksche Waard aanwezig. Evenals een aantal jonge bestuursleden, onder wie de 25-jarige voorzitter Nikita Plas van Goudswaardse Boys, die daarmee het traditionele (oude)mannenbolwerk doorbrak.
Op de bijeenkomst waren drie interessante gastsprekers:
De actie 'NSVV zijn we met z’n allen' is gebaseerd op de animatiefilm Back to Basics. De geestelijk vader van deze animatiefilm is Berend Rubingh. Aangezien NSVV dit jaar nieuwe acties gaat starten voor 'NSVV zijn we met z’n allen', was dit een perfecte gelegenheid om voor NSVV in gesprek te gaan met Berend en te leren van ervaringen van andere verenigingen.
Back to Basics geeft een oplossing om een succesvolle vereniging te zijn met tevreden leden. Naast strategie (wat voor club willen we zijn), structuur (hoe organiseren we het), is cultuur (hoe gaan we met elkaar om) heel belangrijk. Juist dit laatste cultuur-aspect (de informele kant) is de afgelopen jaren verwaarloosd. Een vereniging is geen bedrijf, het is een verbinding tussen mensen. De essentie van de vereniging is immers: Verenigen!
Back to Basics
animatiefilm Back to Basics
Het Mulier instituut doet sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek. In oktober 2016 is er een onderzoeksrapport gepubliceerd over de ontwikkeling van sport in gebieden met demografische uitdagingen. Er zijn twaalf transitiegebieden in Nederland aangewezen. Dit zijn krimpregio’s, groeiregio’s of anticipeerregio’s.
De Hoeksche Waard is één van deze transitiegebieden en valt onder de anticipeerregio. In anticipeerregio’s spelen veel problemen die ook in krimpregio’s spelen. Ook hier is sprake van bevolkingsdaling, vergrijzing en ontgroening. In anticipeerregio’s wordt echter vooralsnog geen daling van het aantal huishoudens voorzien. Uit dit onderzoek blijkt dat de verenigingen in het transitiegebied Hoeksche Waard niet stil kunnen gaan zitten en moeten investeren in een duurzame toekomst.
Jan-Willem van der Roest
Jan-Willem van der Roest, onderzoeker van het Mulier Instituut
Sport in transitieregio's
Ontwikkeling van de sport in gebieden met demografische uitdagingen
Het aantal inwoners in de Achterhoek zal in de nabije toekomst flink gaan dalen. Voorspelling is de komende twintig jaar ongeveer een kwart minder inwoners. Dat zal ook effect hebben op de 72 voetbalclubs. Op initiatief van de KNVB en met steun van provincie en gemeenten kwam in 2014 het project 'Scholder an Scholder' tot stand. Doel is om met clubs de krimpende regio leefbaar te houden en te zorgen voor bindmiddel in de gemeenschap. Inmiddels heeft dat geresulteerd in meer dan twintig samenwerkingen op meerdere niveaus. Kamperman deelde zijn ervaringen met de project met de aanwezigen.
Uiteindelijk mochten de aanwezigen met de opgedane kennis in groepjes zelf aan de slag om 'Verenigen voor de toekomst' te bedenken.
Scholder an Scholder
Informatie over het project Scholder an Scholder
Groepsgesprekken
Terugkoppeling van de groepsgesprekken "verenigen voor de toekomst"
Open club
Meer informatie over de Open club
Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.