Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
PSV, Ajax, Feyenoord en de KNVB roepen de politiek op om de wet belastingheffing excessieve beloningsbestanddelen te wijzigen - Foto: KNVB Media
Sinds 2009 is de Wet belastingheffing excessieve beloningsbestanddelen van kracht. Het Nederlands voetbal wordt onbedoeld hard getroffen door de belasting die ooit de graaicultuur in de financiële wereld aan moest pakken. PSV, Ajax, Feyenoord en de KNVB roepen de politiek op om de wet te wijzigen.
De belastingheffing is niet bedoeld om inkomsten te verkrijgen, maar een gedragsverandering te bewerkstelligen bij enorme vertrekvergoedingen van bankiers. De belastingheffing vormt een groot probleem voor de financiële en sportieve positie van sommige betaald voetbalorganisaties. De regeling dwingt clubs tot een keuze tussen onverantwoord hoge vaste kosten (vastgelegd in salarissen van spelers), of een belastingdruk over transferbedragen oplopend tot 127%.
Doel van de regeling is steeds geweest excessieve beloningen door werkgevers in de financiële wereld te beperken. Bij het voetbal is echter geen sprake van het uitbetalen van excessieve vertrekvergoedingen aan spelers. De spelers ontvangen geen ontslagvergoeding, maar een bonus voor het goed presteren en een aandeel in hun eigen (waarde)ontwikkeling.
Deze heffing verslechtert de internationale concurrentiepositie van onze Nederlandse clubs in Europa
Het Nederlands voetbal is uiteraard net als iedereen bereid om belasting te betalen, maar het voetbal betaalt nu bijna als enige de buitenproportionele heffing over transfers, die nooit voor het voetbal bedoeld is. Deze heffing verslechtert de internationale concurrentiepositie van onze Nederlandse clubs in Europa. De buitenlandse clubs worden namelijk niet geconfronteerd met dergelijke fiscale belemmeringen. Tevens wordt het door dergelijke fiscale maatregelen steeds moeilijker om Nederlandse talenten te behouden voor onze clubs en competitie.
Op 20 september jl. heeft staatssecretaris Wiebes de evaluatie van de Wet Belastingheffing Excessieve Beloningsbestanddelen naar de Tweede Kamer gestuurd. De politiek is overtuigd geraakt van de onredelijkheid van de situatie. Daarom is het nu tijd voor actie. PSV, Ajax, Feyenoord en de KNVB roepen de politiek op om de wet te wijzigen in het Belastingplan van 2017.