Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Op het Binnenhof wordt woensdag het Belastingplan 2017 behandeld. - Foto: KNVB Media
De Tweede Kamer spreekt woensdag over het Belastingplan 2017. De Kamer, met name de partijen VVD en PvdA, is al overtuigd geraakt van de onredelijkheid van de situatie voor de Nederlandse clubs.
Daarom vragen PSV, Ajax, Feyenoord en KNVB aan staatssecretaris Wiebes van Financiën een oplossing voor de onbedoelde negatieve effecten van de bankiersboete op Nederlandse transfers. Het Nederlands voetbal wordt hard getroffen door een belasting die ooit de graaicultuur in de financiële wereld moest aanpakken.
Deze belasting zet het Nederlandse voetbal op achterstand in de Europese transfermarkt
De heffing plaatst clubs voor een duivels dilemma. Een onmogelijke spagaat tussen enerzijds onverantwoord hoge vaste kosten (vastgelegd in salarissen van spelers), en anderzijds een belastingdruk over transferbedragen oplopend tot 127%. Deze belasting zet het Nederlandse voetbal op achterstand in de Europese transfermarkt, mede in het breder perspectief van fiscale ontwikkelingen waarmee onze branche zich geconfronteerd ziet.
Een groot Nederlands talent wekt de interesse van buitenlandse clubs. Om hem langer in Nederland te houden, biedt de club hem een contractverlenging aan waarbij de speler 10% van zijn toekomstige transferbedrag krijgt. De speler tekent bij en vertrekt twee jaar later alsnog naar een grote Europese competitie. Het transferbedrag is 10 miljoen euro, waardoor de speler 1 miljoen euro krijgt.
Door de woekerbelasting moeten Nederlandse clubs over dat bedrag 75% belasting betalen (750.000 euro). De speler zelf betaalt 52% inkomstenbelasting (520.000 euro). In totaal betalen zij samen dus 1.270.000 euro belasting over een bedrag van 1.000.000 euro (127%).
De regeling verzwakt de concurrentiepositie van Nederlandse clubs in Europa.
In het Nederlandse voetbal staat talentontwikkeling centraal, Nederlandse clubs zijn hierin innoverend en uniek. Dat willen we graag zo houden en we willen er steeds beter in worden. De regeling verzwakt de concurrentiepositie van Nederlandse clubs in Europa.
Nederlandse clubs kunnen nauwelijks concurreren op basis van vaste salarissen en stellen in plaats daarvan een bedrag in het vooruitzicht indien de speler in de toekomst een fraaie transfer maakt. Dit alternatief is verstandig beleid want het verkleint het risico voor de club dat ontstaat als inkomsten terug zouden lopen, ten opzichte van hoge vaste kosten. Het is nadrukkelijk geen gouden handdruk, maar een succespremie.
Daarom vragen we de overheid om de ontwikkeling van talentvolle voetballers niet fiscaal te straffen. Dit is geen ontslagvergoeding, maar een bonus voor het goed presteren en een aandeel in de eigen (waarde)ontwikkeling.
We willen absoluut geen belastingverlichting of uitzonderingspositie voor disfunctionerende spelers, trainers of bestuurders. We willen wél dat transfers in Nederland op normale wijze belast worden als bijvoorbeeld in België, Luxemburg en Duitsland gebeurt. We vragen de overheid daarom de belastingheffing toe te passen op de situaties waarvoor de regeling daadwerkelijk bedoeld is.
Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.