Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Belgische en Nederlandse Blindenvoetballers ontmoetten elkaar op de KNVB Campus. - Foto: KNVB Media
Zondag 4 februari brachten de Belgische Blind Devils een bezoek aan de KNVB Campus in Zeist. Zij trainen daar gezamenlijk met de Nederlandse Blindenvoetballers. Een uniek moment in de prille geschiedenis van het Nederlandse Blindenvoetbal en hopelijk het begin van een goede samenwerking.
Het was een bijzonder moment toen de Nederlandse Blindenvoetballers en de Blind Devils elkaar ontmoetten voor een gezamenlijke trainingssessie. Een unieke gelegenheid waarbij beide teams de kans kregen om van elkaar te leren, hun vaardigheden te verbeteren en vooral enorm veel plezier te hebben. En dat was ook het doel van de dag.
In België zijn de Blind Devils al meer dan 20 jaar actief. In Nederland begint men pas aan de ontwikkeling.
De Blind Devils zijn al jaren actief op Blindenvoetbalgebied. Ruim 20 jaar geleden zijn zij gestart en tegenwoordig hebben zij een officieel Blindenvoetbalteam dat deelneemt aan de mondiale Blindenvoetbal toernooien. Dit staat in schril contrast met de status van het Blindenvoetbal in Nederland. Inmiddels wordt er in Nederland op drie locaties Blindenvoetbal aangeboden en sinds 2021 worden er trainingen in Zeist georganiseerd. Ook nemen zij deel aan de Oranje Para-voetbaldagen.
De blindenvoetbaltraining is onderdeel van de Oranje Para-voetbaldagen. Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation.
Het verschil was dan ook duidelijk te zien in niveau, maar ook in leeftijd. Waarin de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse Blindenvoetballers rond de 16 jaar ligt waren de Belgen over het algemeen een stuk ouder. Daarnaast was het niveauverschil ook duidelijk zichtbaar. Dit maakte de dag niet minder mooi. Het doel van deze dag was dan ook om kennis te maken met elkaar en met name te leren van de Belgische spelers en stafleden.
Harm Oppers (coach Blindenvoetbal) was dan ook zeer enthousiast. "Het was een super leerzame dag voor zowel spelers als staf. Wij zijn eigenlijk pas net begonnen met het Blindenvoetbal in Nederland en zij hebben al jarenlang ervaring. Voor ons interessant om te zien hoe zij trainen, maar bijvoorbeeld ook hoe zij communiceren met elkaar, wat natuurlijk bij het Blindenvoetbal net wat belangrijker is dan in het voetbal voor ziende spelers."
Belgische en Nederlandse Blindenvoetballers: samen trainen op de Campus.
Als het aan de Nederlandse stafleden ligt is dit het begin van een mooie en langdurige samenwerking. Mirella van de Berk (coach Blindenvoetbal) gaat dan ook graag op bezoek in België. "De Belgen trainen op een officieel Blindenvoetbalveld. Het Blindenvoetbalveld is een veld met speciale boarding aan de zijkant en kent andere afmetingen dan het reguliere voetbal. Dit hebben wij in Nederland nog niet. Het trainen op een officieel veld zal een bijdrage leveren in de ontwikkeling van het beter leren spelen van het Blindenvoetbal. Daarnaast is het voor ons ook een mooi moment om ons ook verder te ontwikkelen als coach."
Het Blindenvoetbal wordt op drie locaties in Nederland gespeeld. Het doel van de KNVB is om dit aantal uit te breiden naar minimaal zes locaties in 2026. Daarnaast is het plan om in 2024-2025 te starten met een Blindenvoetbalcompetitie.
Blindenvoetbal
Lees alles over het Blindenvoetbal in Nederland.