Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 vinden de talentendagen voor de Oranje Para-voetbalteams plaats op de KNVB Campus in Zeist. - Foto: KNVB Media
Elk kind droomt van Oranje. Van het spelen op het WK, net als Cody, Frenkie, Denzel, Ayoub, Lieke, Esmee en Jackie. Uitkomen voor het Nederlands team. En niet alleen kinderen. Zelfs als we wat ouder zijn is er niets mooier dan ons land te mogen vertegenwoordigen op een groot toernooi.
Ook voetballers/voetbalsters met een beperking hebben die droom en niet voor niets. In het Passend Voetbal zijn er namelijk diverse voetbalvormen die ook een nationaal team hebben. Deze teams noemen we de Oranje Para-voetbalteams. Spelen in Oranje laat zien dat er mogelijkheden zijn om iets te bereiken, om doelen na te streven, jezelf te ontwikkelen en het maximale uit jouw mogelijkheden te halen.
Ons voetbal kleurt de wereld oranje, ook de Oranje Para-voetbalteams dragen hier haar steentje aan bij.
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 vinden de talentendagen voor de Oranje Para-voetbalteams plaats op de KNVB Campus in Zeist.
Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking.
Voor wie?
Er zijn voldoende trainers aanwezig met expertise in Blindenvoetbal. Je zal gedurende de training goed begeleid worden door de trainers en samen met de andere voetballers zullen we er voor zorgen dat het een leuke voetbalervaring wordt. Plezier en kennismaken met de vorm Blindenvoetbal staat voorop. Mocht je het Blindenvoetbal leuk vinden, dan kun je aansluiten bij de trainingen op de KNVB Campus en kijken wij samen naar een passende voetbalvereniging in jouw buurt.
Belangrijk! Voetbalschoenen zijn gewenst, maar niet noodzakelijk, op sportschoenen kan je ook gewoon mee doen aan de training.
Blindenvoetbal heeft dezelfde kenmerken als de reguliere voetbalvorm. Blindenvoetbal wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA. Door de visuele beperking zijn er een paar belangrijke spelregels aangepast. Lees meer over Blindenvoetbal.
Amputatievoetbal wordt gespeeld door voetballers met een amputatie en heeft dezelfde kenmerken als de reguliere voetbalvorm.
Voor wie?
De training zal verzorgd worden door de staf en spelers van het Nederlands Amputatievoetbalteam. De voetbalvorm amputatievoetbal wordt gespeeld met krukken. Het gebruik van krukken op deze training is niet van noodzakelijk. Maak je gebruik van een prothese en wil je deze omhouden, dan kan dat natuurlijk ook. Plezier en kennismaken met andere jongens/ meiden met een amputatie of een vergroeiing staat voor op. Mocht je enthousiast zijn geworden en uit willen komen voor het Nederlands Amputatievoetbalteam, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Of voetbal je nog niet, maar zou je dit wel graag willen dan kijken wij samen naar een passende voetbalvereniging bij jouw in de buurt
Amputatievoetbal wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA. Door de amputatie en door onder andere het gebruik van krukken zijn een paar belangrijke spelregels aangepast. Lees meer over amputatievoetbal op Amputatievoetbal | KNVB
CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorische uitdaging hebben, dit kan zijn; cerebrale parese, hemiplegie of niet aangeboren hersenletsel.
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) is een sport die alleen internationaal (Europees- en Wereldkampioenschap) beoefend kan worden, hiervoor kennen het we het Nederlands CP-voetbalteam voor zowel mannen als vrouwen. Voetballers met CP, Hemiplegie of NAH spelen in een regulier voetbalteam of in een G-voetbalteam en daarnaast hebben zij de mogelijkheid om uit te komen voor ons land.
Voor wie?
Wij kennen een aantal Nederlandse CP-voetbalteams.
Bij de mannen:
Bij de vrouwen:
Op de talentendag voor het CP-voetbal kan je geselecteerd worden voor een van deze Nederlandse teams. Instroom bij de onder 15 jaar (bij de jongens) is mogelijk vanaf 10 jaar.
Maar het belangrijkste voor deze dag is plezier en voetballen met andere voetballers die dezelfde uitdagingen hebben als jou.
Leuk om te weten| Er wordt deze dag CP-voetbalinterland gespeeld: Nederland en Engeland (m).
CP-voetbal (internationaal Football 7-a-side genoemd) wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorische uitdaging hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Spelers die in coma hebben gelegen en hier een licht motorisch probleem aan hebben overgehouden behoren eveneens tot de doelgroep. Lees meer over het CP-team op Team overzicht | OnsOranje
De talentendagen zijn een onderdeel van de Oranje Para-voetbaldagen. Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation.