Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Worldcoaches van start in Libanon

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2016, 10:44

Worldcoaches helpt in Libanon - Foto: KNVB Media

In een land waar miljoenen vluchtelingen verblijven die huis en haard hebben verlaten, kan voetbal toch belangrijk zijn. De KNVB is dit weekend van start gegaan met een nieuw WorldCoaches project, in samenwerking met WarChild, Unicef, Right to Play en met support van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kinderen in het door oorlog omringde land in het Midden-Oosten worden samengebracht om met elkaar te voetballen. Kinderen uit Libanon zelf, maar ook die uit buurland Syrië komen, en die gevlucht zijn uit de Palestijnse gebieden.

Ze leren elkaar beter kennen en begrijpen door met elkaar te spelen. Op een manier zoals dat hoort op het voetbalveld. En natuurlijk ook daarbuiten. Met respect en acceptatie.

Aron Winter, KNVB-coach van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar en ambassadeur van WorldCoaches, is in Libanon om clinics te geven waaraan ook de lokale jeugdleiders deelnemen die later een WorldCoaches-cursus krijgen van internationaal KNVB-docent Piet de Jong.

Talent en plezier

Deze coaches zullen op hun beurt het talent in het land verder kunnen ontwikkelen – maar vooral de kinderen begeleiding en plezier bieden. Ook voormalig OranjeLeeuwin Gilanne Louwaars is als WorldCoaches-ambassadeur aanwezig en inspireert op haar beurt de jonge meisjes die worden betrokken.

Het project wordt op drie plaatsen in Libanon uitgerold: in de buurt van Tripoli in het noorden, in de hoofdstad Beiroet en in het zuiden van het land.

Bij de twee openingsclinics van Winter waren steeds 100 kinderen en zo’n 50 coaches aanwezig. In totaal zal de KNVB 137 coaches opleiden. Veel kinderen uit Libanon, Syrië en uit de Palestijnse gebieden wonen normaal bij elkaar, maar onderling contact is er nauwelijks. Daar brengt dit project verandering in.

Videoreportage Videoreportage Bekijk een item op NOS.nl


Laatste artikelen