Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
OVIVI-programmamanager Houssin Bezzai, Jan Dirk van der Zee, Marianne van Leeuwen en minister Conny Helder. - Foto: KNVB Media
De Rijksoverheid, de KNVB en hun samenwerkingspartners hebben vandaag het vervolg voor hun gezamenlijke plan om racisme en discriminatie in het voetbal te bestrijden gepresenteerd: Ons Voetbal Is Van Iedereen (OVIVI). Deze lancering vond plaats tijdens een congres over dit onderwerp, waarop betrokkenen en sprekers uit binnen- en buitenland, uit het betaald voetbal en amateurvoetbal, hun kennis deelden.
Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport: “Wij willen dat voetbal echt voor iedereen en van iedereen is. Waarin geen plek is voor racisme en discriminatie. We erkennen dat racisme en discriminatie nog steeds actuele problemen zijn. Het is daarom goed dat we hier vandaag bij elkaar zijn om een vervolg te geven aan OVIVI.”
Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB: “Racisme en discriminatie raken de ziel van het voetbal, dat juist mensen samenbrengt: voetballen doe je niet alleen. Het gaat om een hardnekkig maatschappelijk probleem en het bestrijden hiervan vraagt om doorzettingsvermogen. We zijn dus blij dat we de komende jaren met OVIVI de volgende stap kunnen zetten.”
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “De realiteit is dat racisme en discriminatie in het amateurvoetbal voorkomen. Het zijn soms hele schrijnende verhalen. De afgelopen jaren hebben we een toolbox met instrumenten gecreëerd om het aan te pakken. Er is ook veel gewerkt aan bewustwording. De komende jaren willen we doorpakken en meer mensen activeren.”
Voetbal brengt miljoenen mensen samen. Waar veel mensen samenkomen, komt helaas ook racisme en discriminatie voor. Ook in het voetbal. Uitsluiting beschadigt zowel mensen als het voetbal en waar dat voor staat: samenbrengen. Het moet daarom met alle middelen worden bestreden. In 2020 ging OVIVI van start. Sindsdien zijn er veel nieuwe stappen gezet en bestaande maatregelen aangescherpt. De aanpak van racisme en discriminatie vraagt om een lange adem en daarom krijgt OVIVI een vervolg tot en met in elk geval 2025. Dit nieuwe plan telt in totaal 22 onderdelen verdeeld over vier elkaar versterkende actielijnen:
Ons voetbal is van iedereen
Kijk hier voor de volledige beschrijving van het plan.
Racisme en discriminatie zijn brede maatschappelijke problemen en daarom is gekozen is voor een brede aanpak. OVIVI is een initiatief van de KNVB en de Rijksoverheid: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Voor OVIVI wordt er samengewerkt met onder meer de Eredivisie (ECV), Coöperatie Eerste Divisie (CED), spelers, supporters, clubbestuurders, trainers, scheidsrechters, de politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, Anne Frank Stichting, John Blankenstein Foundation, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, RADAR en Halt.