Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB-iftar na afloop van Nederland - Ivoorkust

KNVB Media
KNVB Media
15 juni 2017, 11:48

Zo'n 75 genodigden zagen Oranje eerst winnen van Ivoorkust en namen daarna deel aan de iftar. - Foto: KNVB Media

Duizenden voetballers in Nederland doen mee aan de ramadan. In het voetbal komt immers onze hele samenleving terug.

In deze voor moslims bijzondere maand, vonden twee wedstrijden van het Nederlands elftal plaats. Dat leek de KNVB een mooie gelegenheid om voor haar medewerkers, voetballers uit vertegenwoordigende elftallen en een aantal relaties een iftar te organiseren na afloop van de interland tussen Nederland en Ivoorkust op 4 juni.

KNVB-iftar

We willen diversiteit in het voetbal op veel verschillende manieren laten doorklinken

Ongeveer 75 genodigden van de KNVB hadden vanwege de ramadan de gehele dag niet gegeten en gedronken. Samen met andere gasten van de KNVB keken ze naar de wedstrijd, waarna alle genodigden in de bestuurskamer bijeenkwamen om met onder meer Khalid Boulahrouz, Soufiane Touzani en KNVB-directeur Jean Paul Decossaux te praten over de wedstrijd en de verschillende leefwerelden van onze voetballers.

Khalid Boulahrouz: "In het voetbal komen alle verschillende culturen samen, dat maakt de sport zo mooi. Door samen te komen ontstaat begrip, bijvoorbeeld voor het vasten van voetballers. Het is ook een mooi symbool naar alle vastende voetballers in Nederland. En bovendien supergezellig."

Diversiteit

Daarna was het tijd voor de iftar, de maaltijd die direct na zonsondergang samen wordt genuttigd. Er werd gegeten, en natuurlijk werden aan de tafels mooie voetbalverhalen én ramadanervaringen gedeeld. "Hier ontmoeten verschillende mensen elkaar bij een lekkere maaltijd en ontstaat er verbinding. Dat is waar we als KNVB voor staan: genieten van voetbal en daarmee nog veel meer bereiken", aldus KNVB-directeur Jean Paul Decossaux.

"We willen diversiteit in het voetbal op veel verschillende manieren laten doorklinken", vervolgde Decossaux. "Of dat nou op een voetbalboot op de Gaypride is, of een campagne tegen discriminatie en racisme op het voetbalveld of deze gezamenlijke iftar. We merken wel dat veel van de genodigden het als een mooi symbool van verbinding zagen. Voetbal brengt mensen samen."

Onder meer Khalid Boulahrouz (links) en KNVB-directeur Jean Paul Decossaux (midden) waren bij de iftar aanwezig.


Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Laatste artikelen