Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Klankbordgroep

Om het passend voetbal in Nederland nog beter op de kaart te zetten is een klankbordgroep opgericht met vertegenwoordigers van de verschillende aangepaste voetbalvormen. Zij brengen allemaal hun specifieke kennis, ervaring en een netwerk binnen de (gehandicapten)sport met zich mee. Dit zijn de acht leden van de klankbordgroep.

Henk van Aller (expertise blindenvoetbal)

Ik ben directeur van de Internationale Blindensport Federatie, IBSA en in die functie medeverantwoordelijk voor het internationale blindenvoetbal. Voetbal is over de hele wereld een sport die verbindt en inspireert en daarbij laagdrempelig is voor het beoefenen ervan. Voor mensen met een beperking zijn deze drempels echter vaak een stuk hoger.

Mijn hoop en verwachting is dat de klankbordgroep Passend Voetbal een bijdrage levert aan het toegankelijk maken van voetbal voor mensen met een beperking. Daarvoor zet ik mij van harte in.

 

 

Jan Hein Evers (expertise CP-voetbal en autisme)

Vanaf mijn eerste Paralympische Spelen in Arnhem geraakt door sport voor mensen met een beperking. Daarna als fysiotherapeut en teammanager betrokken geraakt bij CP-voetbal. Op dit moment president van IFCPF, de internationale bond voor CP-voetbal. Als lid van de klankbordgroep wil ik voetbal voor alle mensen met een beperking in Nederland mogelijk maken.

 

Eddy Neggers (expertise amputatievoetbal)

Als keeper/veldtrainer bij het Nederlands amputatieteam werk ik met plezier aan de gezamenlijke passie om steeds groter te worden in onze sport. Naar mijn mening moet iedereen de kans krijgen om te kunnen voetballen, wat de drempel dan ook mag zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de KNVB in samenwerking met de leden van de klankbordgroep hier een belangrijke rol ik speelt. Daarom ben ik maar al te blij onderdeel uit te mogen maken van dit mooie project.

Mira in den Bosch (expertise elektrisch voetbal)

Ik ben projectcoördinator en management assistent bij de Radboud Universiteit, maar bovenal ben ik moeder van drie kinderen. Onze jongste, een zoon, Thijs had een droom: voetballen net als alle andere jongens. Door zijn spierziekte zat regulier voetbal er niet in. Samen met de KNVB, N.E.C. en Uniek Sporten hebben we zijn droom laten uitkomen en hebben we Elektrisch Voetbal naar Nederland gehaald. Deze vorm van voetbal zorgt ervoor dat er nog meer mensen met een beperking kunnen voetballen. Ik ben er van overtuigd dat Elektrisch Voetbal groot gaat worden in Nederland. Door mijn deelname in deze klankbordgroep hoop ik dat we aangepast voetbal naar het volgende level kunnen tillen waarbij inclusie en toegankelijkheid van voetbal voor mensen met een beperking hoog op het lijstje staat.

Onno Kukler (expertise frame-voetbal)

In 2003 heb ik Stichting Kids United opgericht. Na bijna 20 jaar hebben we 140 voetballers van verschillende niveaus. Vanaf 2018 hebben wij ons aanbod uitgebreid met frame-voetbal. Door hun lichamelijke beperking had deze doelgroep nooit gedacht ooit te kunnen voetballen. De spelertjes krijgen meer uithoudingsvermogen, worden fysiek sterker en krijgen meer zelfvertrouwen. En niet geheel onbelangrijk…. Ze maken vrienden! Ook ouders zijn blij met het aanbod van frame-voetbal.

Carla Doeleman (expertise G-voetbal)

Ik ben coach en coördinator van het G-voetbal van UDI'19. Laat een inclusieve wereld maar op het voetbalveld beginnen! Misschien helpt mijn bijdrage aan de klankbordgroep daar een klein beetje aan mee.

Marcel Koopmans (expertise dovenvoetbal)

Al ruim 16 jaar begeleid ik het nationale doventeam, onder de vlag van KNDSB (Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond) en sinds kort samen met KNVB. Sinds mijn geboorte ben ik doof en heb ik geleerd om met mijn visuele beelden om te gaan in de geluidenwereld.

Doof zijn is niet altijd even prettig als je in de horende wereld loopt. Gebarentaal is voor de meeste auditieve voetballers hun moedertaal. Als de horende wereld deze taal niet kent of beheerst kan je de bal al moeilijk overspelen. Mede door mijn ervaringen ben ik bruggenbouwer tussen de horende en auditieve werelden. Als beide werelden elkaar begrijpen heb je tiki-takavoetbal. Laten we dat doel ook met deze klankbordgroep nastreven.

Luuk Ruinaard (expertise dovenvoetbal)

Veldvoetbal is mijn hele leven al mijn liefde, je kan er al je energie in kwijt. Winnen geeft een boost, verliezen altijd een 'next time'.

Laatste nieuws