Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Het clubgebouw en de kleedkamers spelen een belangrijke en centrale rol binnen de voetbalvereniging. Het is een ontmoetingsplaats voor leden en bezoekers. De uitstraling is bepalend voor de sfeer en de gezelligheid rondom de club.
De KNVB maakt onderscheid in drie verschillende ruimtes die je op een voetbalaccommodatie tegen kunt komen. Dat zijn de publiektoegankelijke ruimten (kantine, centrale toiletten, tribune), sportertoegankelijke ruimten (kleedruimten, scheidsrechterruimte, fysio-/massage-/EHBO-ruimte) en dienst- of overige ruimten (magazijn, werkplaats, technische ruimten).
Los daarvan dienen er op het complex voldoende toiletgelegenheden aanwezig te zijn voor zowel het publiek als de sporters.
Weten hoeveel kleedkamers jouw club nodig heeft? Dat bereken je eenvoudig met de rekentool. Deze richtlijn geeft op basis van het ledenaantal, de wedstrijddag, de duur van de wedstrijd en het aantal teams wat gelijktijdig een wedstrijd op een veld kan spelen in één overzicht weer hoeveel kleedkamers en velden jouw vereniging nodig heeft. De tool is een momentopname die geen rekening houdt met demografische ontwikkelingen. Uiteraard moet altijd goed gekeken worden naar de lokale situatie en de verenigingskenmerken omdat nagenoeg elke situatie uniek is.
Rekentool
Ga hier naar de rekentool.
Met onderstaand voorbeeld/model Ontruimingsplan wil de KNVB tegemoet komen aan de behoefte van verenigingen die uit eigen beweging een aantal procedures/afspraken willen vastleggen om adequaat te kunnen reageren wanneer er iets misgaat op het sportpark.
Bij de aanleg en inrichting van sportaccommodaties moet onder andere worden voldaan aan:
In de brochure 'Van idee naar werkelijkheid' staat meer informatie over alle normen, richtlijnen en wettelijke kaders. Daarnaast bevat de brochure belangrijke informatie en tips over bouw en nieuwbouw van accommodaties en alles wat daarbij komt kijken.
Het gebruik van teamlockers zorgt ervoor dat kleedruimtes en speelvelden effectiever benut worden. Het teamlocker-systeem is erop gebaseerd dat kleding en andere persoonlijke spullen worden opgeborgen in een afsluitbare kast.
Het clubhuis is een ontmoetingsplaats voor leden en bezoekers
Doordat er geen spullen meer rondslingeren in de kleedkamer, is de ruimte vrij voor volgend gebruik. Door de tijdsplanning hierop aan te passen kunnen kleedruimtes en velden meervoudig gebruikt worden. Daarnaast wordt de kans op diefstal van kleding en eigendommen verkleind.
Als douches langere tijd niet worden gebruikt, bestaat het risico op een legionellabesmetting. De legionellabacterie kan bij mensen longontsteking veroorzaken. Dit moet je als vereniging uiteraard zien te voorkomen. In de notitie 'Tips om legionellabesmetting te voorkomen' krijgen verenigingen adviezen om dit te ondervangen.
Veelgestelde vragen
Klik hier om naar de veelgestelde vragen te gaan.