Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.
Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.
Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.
KNVB.nl
Voor nieuws en ondersteuning van het Nederlandse voetbal.
Oranje
Het officiële kanaal van de KNVB voor alle Oranjefans.
Voetbal.nl
Hét platform voor uitslagen, standen en programma voor amateurvoetballend Nederland.
TOTO KNVB Beker
Voor het laatste nieuws, uitslagen en programma van de TOTO KNVB Beker.
Azerion Vrouwen Eredivisie
Het officiële kanaal van de Azerion Vrouwen Eredivisie met het laatste nieuws, programma, standen en alle samenvattingen.
Rinus
De online assistent voor alle jeugdtrainers van Nederland.
KNVB Campus
Voor de teams van morgen.
KNVB Shop
De officiële webshop van de KNVB.
KNVB Ticketshop
Het officiële verkoopkanaal voor de KNVB. Koop hier je tickets voor Oranje en de TOTO KNVB Beker.
Dugout
De digitale leeromgeving van de KNVB
Eén Tweetje
De online community voor bestuurders in het amateurvoetbal.
KNVB Expertise
Kennis- en innovatiecentrum voor Betaald Voetbal.
Een businessclub (maar je mag het ook Club van 100, Ondernemerssociëteit of een andere naam geven) is een verzameling van bedrijven die de vereniging ondersteunen. Zowel grote als kleine bedrijven zijn altijd geïnteresseerd om met nieuwe klanten in contact te komen.
Of ze willen bestaande klanten een leuk evenement aanbieden met als doel de relatie te verbeteren. Dat gebeurt bij allerlei sportevenementen tot op het laagste amateurniveau.
Niet iedere vereniging heeft een businessclub. Waarom eigenlijk niet? Tijdens de KNVB Kennisavonden bleek dat verenigingen soms niet weten waar ze moeten beginnen. We geven je graag tips hoe je een businessclub kunt starten en hoe je ervoor kunt zorgen dat het wat oplevert. Niet alleen voor de vereniging maar ook voor de betrokken bedrijven. Want dat is het beste recept voor een bloeiende businessclub.
Het opzetten van een businessclub doe je er niet even naast. Het kost tijd en aandacht als je succes wilt hebben. Ga dus op zoek naar mensen die dit voor de club willen organiseren. Vraag twee of drie plaatselijke ondernemers om de businessclub op te zetten en het Bestuur te vormen. Hun opdracht is met name bedrijven te interesseren lid te worden. Als het goed is, hebben ze daar zelf ook baat bij.
Iedereen is druk, dus maak het niet te ingewikkeld. Organiseer drie tot vijf evenementen per jaar. Dat kan in de kantine, bijvoorbeeld bij een belangrijke thuiswedstrijd van het eerste of van een jeugdelftal dat een leuke tegenstander treft. Het kan ook op een namiddag op het kantoor van één van de leden, waarbij het bedrijf en/of een actueel thema centraal staan.
Organiseer minimaal één keer per jaar een aansprekend evenement waar iedereen graag bij wil zijn. Nodig een bekende (voetbal)persoonlijkheid uit om een verhaal te houden. Dat is niet gratis, maar misschien kan er een sponsor voor worden gevonden. Gebruik het evenement om bestaande businessclub leden andere bedrijven te laten uitnodigen. Vergeet niet een invitatie naar lokale hoogwaardigheidsbekleders en de regionale of lokale pers te sturen. Zo krijgt het evenement nog meer aanzien en waarde.
Het is de bedoeling van een businessclub dat ondernemers elkaar ontmoeten. Faciliteer dat. Bijvoorbeeld door een tafelschikking te maken en die gedurende de avond te wisselen. Je kunt er ook voor kiezen mensen uit eenzelfde beroepsgroep bij elkaar te plaatsen. Een ‘smoelenboek’ op de website is een eenvoudige manier om bedrijven en hun vertegenwoordigers te presenteren.
Een voetbalvereniging in het noorden van het land bevindt zich in een krimpregio. De club heeft iets meer dan 100 leden. En een actieve businessclub! Die bestaat uit vijftien ZZP-ers zoals een schilder, een stukadoor, een aannemer en een elektricien. Beroepsgroepen die elkaar aanvullen en zich gezamenlijk inzetten voor de vereniging.
Het opzetten van een businessclub brengt kosten met zich mee. Er zijn verenigingen die een businessclub met verschillende niveaus hebben. Maak niet te veel onderscheid. Een bedrag van 250 euro is een goed startbedrag.
Besef wel dat het organiseren van evenementen ook kosten met zich meebrengt. Die moeten betaald kunnen worden uit de jaarlijkse bijdrage, waarvan het belangrijkste deel naar de club moet gaan. Dus biedt businessclub leden bijvoorbeeld een gelimiteerd aantal gratis consumpties aan. Of vraag een bijdrage voor speciale events. Deze evenementen zijn ook goede projecten voor (in natura) sponsoring.
Een businessclub is een redelijk risicoloze manier om extra geld binnen te halen en de betrokkenheid van het lokale bedrijfsleven bij de vereniging te vergroten. Als je het goed organiseert wordt de businessclub een kweekvijver voor sponsors die met de vereniging meegroeien.