Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Garantstellingen

Niet alle verenigingen hebben voldoende geld beschikbaar om duurzame investeringen zelf te bekostigen. Een lening bij de bank kan uitkomst bieden. Er is echter een aannemelijke kans dat de bank een waarborgsom verlangt om de lening mogelijk te maken.

Voor deze situatie is er een oplossing: Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) kan voor de mogelijke lening veelal een volledige borgstelling verstrekken. Een borgstelling kan online worden aangevraagd middels het invullen van het aanvraagformulier. Ga hiervoor naar de website van SWS. De stichting gaat na of de vereniging in staat is om aan de rente- en aflossingsverplichtingen van de lening te voldoen. Stichting Waarborgfonds Sport Stichting Waarborgfonds Sport Het belangrijkste doel van SWS is het stimuleren van bezit van kwalitatief goede accommodaties door sportorganisaties.

Sportimpuls

Heeft jouw vereniging moeite om bepaalde doelgroepen aan zich te binden? Wil je vereniging meer leden? De Sportimpuls biedt je veel mogelijkheden! Sportimpuls biedt ondersteuning bij het opstarten van nieuwe initiatieven binnen de club.

Verenigingen die hun aanbod graag willen uitbreiden met nieuwe vormen, kunnen daarvoor vanaf 12 februari een subsidie aanvragen via de Sportimpuls. Op de pagina van ledenwerving en -behoud is te vinden welke voetbalvormen er zijn en hoe je deze kan opzetten bij jouw vereniging.

Samenwerken

Van gemeenten wordt verwacht dat ze een coördinerende en faciliterende rol spelen in het programma

Bij de Sportimpuls is het een voorwaarde dat sport- en beweegaanbieders samenwerken met elkaar, de gemeenten en eventueel andere relevante lokale partijen. Van gemeenten wordt verwacht dat ze een coördinerende en faciliterende rol spelen in het programma.

De KNVB adviseert geïnteresseerde verenigingen daarom contact op te nemen met de gemeente voor meer informatie over samenwerking. Andere partijen waarmee samengewerkt kan worden zijn bijvoorbeeld onderwijs-, welzijn- en zorginstanties, de GGD en het (lokale) bedrijfsleven.

Een voetbalvereniging doet de aanvraag altijd gezamenlijk met lokale partners. Dit kunnen andere sport- en beweegaanbieders zijn – zoals omliggende voetbalverenigingen en/of partijen uit andere sectoren. VWS streeft naar een samenhangende aanvraag per buurt. De aanvraagronde voor Sportimpuls 2016 liep van februari 2016 tot en met april 2016.

Adviserende rol KNVB/OOSI

Voor het tot stand komen van een Sportimpulsaanvraag is de ondersteuningsorganisatie Sportimpuls (OOSI) beschikbaar om advies te geven. De OOSI bestaat uit KNVB-medewerkers die beschikbaar zijn om je te begeleiden, adviseren en waar mogelijk te verbinden voor nieuw op te starten Sportimpuls-projecten.

Is de aanvraag eenmaal goedgekeurd? Dan ondersteunt de KNVB de vereniging bij het opzetten van het nieuwe aanbod. Denk hierbij aan zaken als een materialenpakket, starterskit, draaiboeken, organisatorische en uitvoerende ondersteuning en PR- en communicatiemiddelen. Sportimpuls Sportimpuls Lokale sport- of beweegaanbieders kunnen volgens een vast format een aanvraag opstellen en indienen.

Sport in de buurt

Voor vragen over de Sportimpulsaanvraag

Sportsubsidiewijzer

De Sportsubsidiewijzer geeft een indruk van het brede palet aan subsidiemogelijkheden. Van subsidies voor doelgroepgerichte sportactiviteiten tot regelingen met betrekking tot milieuvriendelijk investeren. Doe hier als club je voordeel mee. Sport.nl Sport.nl Voor meer informatie over de Sportsubsidiewijzer. NOC*NSF NOC*NSF Voor meer informatie over de Sportsubsidiewijzer.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Laatste nieuws